BMW i3s

Det har länge varit ett känt faktum att elbilar är dyrare än vanliga bilar men samtidigt slår man ett slag för miljön genom att investera i en sådan. Anledningen till att elbilar över lag är mycket mer miljövänliga är framför allt att de inte släpper ut en massa avgaser, men också då de inte drivs med fossilt bränsle utan batterier istället. Vill man satsa på en bil som är eldriven finns det idag ett stort antal modeller på marknaden, och med den nya versionen av BMW i3s har man valt att framför allt satsa på design och ge modellen en känsla av sport och fart.

Detta är en snygg liten bil med mycket snabb accelerationskraft och snabba reaktioner, vilket gör den till ett alldeles utmärkt alternativ för den som gillar lite fart. Däcken är bredare än den modell man lanserade år 2014, vilket enligt många testare har gjort bilen lite hårdare och mindre stötdämpande, samtidigt som den har mycket bra kontroll och manövrering.

Laddningen av BMW i3s varierar mellan 11 timmar och 39 minuter beroende vilken av laddare man väljer att använda och bilens räckvidd beräknas vara runt 250-300km vilket kan utökas om man köper en extra motor. Detta är mer än väl för genomsnittsanvändare även om man behöver köra lite längre sträckor. Däremot har bilen inte mycket plats för fler än två passagerare när det kommer till bagagaeutrymmet så man bör inte se den som en familjebil.

De som testkört denna bil är över lag mycket nöjda med hur man sitter och ser i denna sportiga lilla bil. Det ger en känsla av frihet och, ännu viktigare, kontroll då man snabbt kan komma upp i höga hastigheter utan att förlora kontrollen över styrandet. Framför allt handlar dock denna bil mer om design och sportighet snarare än praktiskt användande och ekonomi.