Det populära bilmärket Tesla

Nog är det inte många som missat att bilmärket Tesla har växt i en väldig fart på marknaden under de senaste åren. Det startades år 2003 i USA och har sedan dess bara blivit större och större. Namnet har bilmärket fått efter Nikola Tesla som var en mycket känd fysiker och uppfinnare. Något som utmärker Tesla väldigt mycket är att det är känt för att vara bland de första att ha autopilot-funktioner i sina bilar, d.v.s. funktioner så som automatiskt körfältsbyte, auto-styrning samt auto-parkering.

Vad är det som gör att just Tesla är så framgångsrikt?

Det finns många anledningar till varför många har valt att köpa en Tesla. Vad som är så otroligt bra med bilarna från Tesla är att de är eldrivna. Detta gör att man inte behöver betala en massa pengar för att tanka bilen, utan man kan enkelt ladda upp bilen på närmsta laddstation. Vad som är så fantastiskt med detta är att det gynnar miljön väldigt mycket då den inte släpper ut några miljöfarliga avgaser som vanliga bilar som drivs med hjälp av bensin eller diesel.

Tesla erbjuder alltså mycket miljövänliga bilar, men de är även otroligt snygga och lyxiga i sin design. Det är många som kollar med stora ögon och har svårt att släppa blicken när en Tesla kör förbi. Den mest populära bilen är den som är den dyrare varianten, men nu på senare tid har de även lanserat en mer budgetklassad bil för att fler skall kunna köra miljövänligt.

Kanske är det några av er som märkt att många norrmän kör omkring i en Tesla? Detta är tack vare att den norska regeringen erbjuder någon form av förmån för de som vill ha en elbil i Norge till följd av att det är så bra för miljön. Kanske någonting som vi i Sverige också borde ta efter?