Teslas olika bilmodeller

Det populära och miljövänliga bilmärket Tesla har redan slagit världen med storm. Och trots att företaget är relativt nytt på marknaden så har detta amerikanska elbilsfordon redan etablerat sig och bjudit folk på flera oslagbara modeller.

Tesla Roadster – den första modellen

Första modellen hos Tesla var den sportiga Roadstern som lanserades 2008. Det är en läcker cabriolet som anses som den första elektriska sportbilen med unik räckvidd på över 400 kilometer. Prestandan och styrkan för denna elbil är utmärkande och den accelererar från 0–100 km/h på bara 3,7 sekunder. Man väntar den nya modellen av denna Roadster år 2019.

Tesla Model S

En bil som såg dagens ljus 2012 var Model S som är en halvkombi med fem dörrar. Den har en räckvidd på ca 485 km och har fått flera priser och utmärkelser för att vara en av de bästa elbilarna för tillfället. Dess höga teknologi och säkerhet har gjort att bilen har blivit en mycket populär elbil, både i Norge och Sverige.

Model X och Model 3

2015 kom Model X och 2017 kunde Tesla stoltsera med Model 3. Model X har s.k. måsvingedörrar som kan öppnas i stort sett vartsomhelst tack vare datorn som räknar ut precis hur de ska öppnas. Model 3 anses vara den billiga Tesla-bilen, dels för att den är ca 20% mindre än övriga vanliga modeller och dels för att priset på batterierna är lägre än vanligt.

Lastbilsmodellen Tesla Semi

Tesla nöjer sig inte enbart med att tillverka personbilar, utan kommer också snart att lansera en mindre lastbil vid namn Tesla Semi. Den kommer att klara av att bära en last på 36,3 ton och två modeller med olika räckvidd kommer att bli tillgängliga för företag och allmänheten inom en snar framtid. Den har flera positiva egenskaper som att ha tåliga vindrutor och lättare att ta sig uppför backar, tack vare den goda eldriften.